1 min att läsa

Tacka dom. Förlåt dom.

Kanske var det så att du inte vågade säga något. Inte vågade säga upp dig. Kanske var du så medberoende i destruktivitet att du blev paralyserad. Alla de dåliga cheferna du haft. De urusla ledarna, som fått dig att må skit. Jag vet inte din historia, men en sak vet jag. Du behöver gå vidare för att göra det bättre än dom.

Det är fördjävligt. Jag vet!
Ingen ska behöva må skit, ha ångest, inte våga säga ifrån på grund av dåligt ledarskap. Men om det redan hänt dig, känner jag med dig. Jag vet precis vad du känner. Men det finns inte mycket vi kan göra åt det. Det har ju redan hänt. Kvart finns bara känslorna. Ilskan. Sveket. Traumat.

Men det behöver inte stanna där. Du behöver inte stanna där. Vi kan inte kontrollera vad som hänt, men vi kan kontrollera vad vi gör av erfarenheten. Vad som händer från och med nu. Fokusera på det.

Tacka dom. Förlåt dom. Gå vidare. Varför då? För du kan använda din erfarenhet, till att göra det bättre. Till att bli en bättre ledare. Så att ingen annan behöver känna det du, vi, har känt.

Du gör det inte för deras skull. Du tackar och förlåter inte för deras skull. Tvärt om. Du gör det för din egen skull. Så att du kan gå vidare. Så att de aldrig någonsin får ta ditt fokus. De får inte längre ta någon energi. De får inte längre stå ivägen för ditt driv, och hindra dig från att bli den där otroliga chefen, ledaren eller företagaren du vet att du kan vara. Bli den där ledaren som uppnår sina drömmar. Den där ledaren som andra vill inspireras av. Den där ledaren som andra vill bli följa.

Du behöver gå vidare för att göra det bättre än dom! Du behöver göra jobbet med dig själv. Jobbet som dom aldrig gjorde.

Det är därför vi tackar dom, och förlåter dom. Så att de aldrig igen får stå i vägen för din framfart. Ditt driv. Ditt självförtroende. Din självkänsla. Ditt ledarskap!

Så här gör vi.

  1. Tacka dom, för att de visat dig vad dåligt ledarskap är. För att de visat dig hur man förstör. Tacka dom för att du fick lära dig av deras misstag. Läxan må ha varit hård. Läxan må ha varit fördjävlig, men du kan göra något bra utav det. För jag vet, att du vet bättre.
  2. Förlåt dom, för allt de orsakat och all tid de slösat. Jag fattar att det gjort ont, men släpp taget. Det gör ondare att hålla kvar än att släppa taget. Låt dom inte stå i vägen längre. Du är framför nu. Dom är bakom.
  3. Väx om dom! Väx med uppgiften. Väx med resan. Ta ditt ansvar att bli bättre, bli starkare. Ta ditt ansvar att aldrig sluta växa, någonsin!

Det är din tid nu!